Местни избори 2019: Вълнуваща среща в Овчи кладенец

     Програмата за управление на Община „Тунджа“ за следващите четири години от новия мандат представиха пред жителите на село Овчи кладенец кандидатите за кметове и общински съветници от ПП АБВ. Подобряване на инфраструктурата, откриване на здравни пунктове и запазване на училищата са сред основните приоритети на партията, която на 27 октомври ще поиска доверието на хората. Сигурността на жителите на селата е задача номер едно на бъдещия кмет, категоричен беше издигнаният от АБВ за кмет на община „Тунджа“ Иван Йоргов. „Няма да допусна закриването на училища, защото това ще означява закриване и на самото село“, заяви още той. 
    Водачът на листата за общински съветници Здравко Златаров представи част от намеренията на кандидатите, с които да съхранят българските традиции, да се възроди земеделието и да се привлекат инвеститори, които да създадат работни места. „Общината ни има големи възможности за развиване на селски туризъм, а никой до този момент не е работил в тази посока“, каза в допълнение той. 
    Своеобразен отчет на преминалия си мандат направи пред своите съселяни и кандидатът за кмет на Овчи кладенец Динко Динев, който е на този пост вече няколко мандата. „Свършихме доста неща за последните четири години, но има още по какво да работим и върху какво да се съсредоточим, за да подобрим живота в селото“, сподели в обръщението си г-н Динев. Без да дава излишни обещания той пое ангажимент да работи заедно с хората в един открит диалог за решаване на основните проблеми на населеното място. 
     В края на срещата присъстващите в залата бяха поздравени от самодейците на местното читалище и от народната певица Донка Бумбалова. 
 
Купуването и продаването на гласове е престъпление