Междуучилищен обмен по проект „Заедно можем повече“

На 10 и 11 май 2019 година в град Поморие се проведе междуучилищен обмен с учители и родители от основните училища в село Дражево и село Веселиново на тема „Интеркултурно образование и социална компетентност” по проект „Заедно можем. Осъщестяване на ефективен механизъм на образователната интеграция на децата и учениците. Взаимодействие между семейство и училище”, финансиран от ЦОИДУЕМ.

Модераторът Иван Ангелов запозна участниците с основните задачи, принципи и съдържание на интеркултурната сензитивност и дейността на донора – ЦОИДУЕМ.

Програмата беше организирана в няколко работни панела чрез теоретична и практическа част. Педагози от двете учебни заведения представиха презентации на тема „Практически занимания за взаимно опознаване и интеркултурна сензитивност. Работа в положителна класна стая”. Учители и родители дискутираха възможните решения и споделяне на добри практики от създадените казуси.

Марина Николова – ръководител на проекта и Директор на Основно училище „Св. Св. Кирил и Методий”, село Дражево благодари на участниците за колективния подход и информира присъстващите за заложените предстоящи дейности през месец юли и август – сформиране на лятно училище.

Иван Ангелов – психолог