Левицата с подписка срещу базата на НАТО край Ямбол



В  приемния ден на областния управител бе внесена подписка от представителите на „ЛЕВИЦАТА” в региона Здравко Златаров, Мими Караколева и Димитър Андреев. Според подписката, на която са се подписали близо 3000 жители на областта, тя е против “Създаването на многонационален боен щаб на НАТО край Ямбол”.

„Говорим за една българска база, а не база на НАТО, която ще бъде собственост на българската държава и в нея ще се обучават и български военнослужещи.“, каза областният управител Биляна Кавалджиева-Димитрова

Припомняме, че войсковият район в Кабиле е избран за създаването на инфраструктура, предназначена за Българската армия, която да бъде ползвана и от Многонационалната бойна група на НАТО на наша територия с рамкова държава Италия, заради близостта му до летище, пристанище и полигон „Ново село“, както и заради съществуващата железопътна и пътна инфраструктура.

„Поднесена по този начин, информацията, предоставена на гражданите, които са се подписали в тази подписка е абсолютно заблуждаваща, а нуждата от разяснителна кампания е очевадна.“, коментира заместник областният управител Николай Костадинов.  

„Явно дори представителите на политически сили на местно ниво не са наясно с планираните действия в района на Кабиле. Подобна кампания ще бъде много полезна и за тях!“, добави областният управител.

Областният управител Биляна Кавалджиева-Димитрова и нейният заместник Николай Костадинов поеха отговорност да изпратят подписката до компетентните институции – Министерство на отбраната и Министерски съвет.