„Къща на книгите“

„Къща на книгите“ е проект, който Народно читалище „Светлина-1928“ село Безмер реализира в партньорство с НЧ „Светлина-1929“, с. Роза, детските градини на двете населени места и Местна инициативна група „Тунджа“. Целта на инициативата е да бъдат обогатени и децентрализирани традиционните библиотечни услуги с усвояване на различни пространства и включване на нови целеви групи.

По проекта са осигурени атрактивни библиотечни шкафове, книги и софтуер, с които ще бъдат обединени читалищните библиотеки и детските заведения в обща концепция, която да провокира интересът на родителите към съвместното четене с децата. Чрез различни интерактивни прояви и дейности ще бъдат въведени и утвърдени нови форми на комуникация в полза на позитивното родителство, защото интересът към книгата се формира в семейството, а четенето заедно с децата е неповторима емоция и за родителите.

Проектът ще бъде представен на 4 юли, сряда, от 17 часа в детската градина на село Безмер. „Къща на книгите“ се финансира от Фондация „Глобални библиотеки“ и се осъществява с подкрепата на община „Тунджа“.