Култови заглавия в програмата на летния филмов маратон в Ямбол

Култовата лента „Козият рог“ ще бъде излъчена тази вечер в Ямбол в рамките на летния филмов маратон 2017. Класираният под номер 1 в селекцията за любими български филми очаква своите зрители в 21.00 часа на Лятното кино в Градския парк. Прожекцията е част от инициативата за представяне на златните български филми – всяка петъчна вечер до 1 септември, включително. В следващите седмици зрителите могат да се насладят още на „Оркестър без име“, „Величието на хана“, „Двойникът“, „Всичко е любов“, „Маргарит и Маргарита“ и „Вчера“.

Съботните вечери пък са посветени на нови филми – от каталога на София Филм Фест. Утре, 22 юли, ще бъде представена вдъхновяващата биографична история  „Пеле: раждането на една легенда“. Феновете имат прекрасната възможност да се запознаят с пътя на Пеле от гетата на Бразилия до славата на един от най-великите футболисти на всички времена. Програмата на София Филм Фест в Ямбол продължава до 2 септември с още интригуващи заглавия на култови режисьори: „Тони Ердман“ (на режисьора Марен Аде), „Императорът“ (Люк Жаке), „Франц“ (Франсоа Озон), „Сладки сънища“ (Марко Белокио), „Другата страна на надеждата“ (Аки Каурисмаки), и „Рай“ на Андрей Кончаловски.

Специалната селекцията от български и чуждестранни заглавия има за цел да донесе наслада на почитателите на седмото изкуство и да провокира допълнителен интерес към качествени филмови продукции. Инициативата е на община Ямбол и се провежда вече за четвърта поредна година след възстановяването на Лятното кино в града.