Кръводарителска акция в Община „Тунджа“

За пета поредна година, по инициатива на Общински съвет на БЧК – Тунджа, с подкрепата на Областния съвет на БЧК – Ямбол, Община „Тунджа“ и отделението по трансфузионна хематология в МБАЛ „Св. Пантелеймон”, се проведе кръводарителска акция, посветена на Световния ден на доброволния кръводарител.

В залата на общината, от 9 до 13 часа, всички желаещи имаха възможност да се включат в акцията.

Сред десетте кръводарители бяха заместник-кметът на общината Станчо Ставрев и общинският съветник Йордан Йорданов.

Същия ден, от 15.00 ч., тържествено бяха наградени дългогодишни, безвъзмездни кръводарители от община Тунджа.

Гости на церемонията бяха инж. Митко Филипов – Директор на ОС на БЧК – Ямбол и д-р Биана Милкова – Началник на отделението по трансфузионна хематология в МБАЛ „Св. Пантелеймон”.

Грамотите за проявената съпричастност в кампанията „Нова кръв за света” бяха връчени от председателят на Общински съвет на БЧК-Тунджа Станчо Ставрев, инж. Митко Филипов и д-р Биана Милкова. Грамота за доброволно дългогодишно кръводаряване получиха общинският съветник Йордан Йорданов и Валентин Велев старши експерт във военен отдел.

Грамота получи и старши експертът към отдел „Социални услуги“ Станислава Иванова, която дарява кръв за първи път.

            Инж. Митко Филипов от своя страна награди Станчо Ставрев с благодарност за проявената активна подкрепа в помощ на нуждаещите се.

За поредна година служителите от община „Тунджа“ кръводаряват за благородната кауза, доброволно и безвъзмездно, както са го правили и до сега. Това е показателно за доказалото се във времето добро сътрудничество между общината и Българският червен кръст.

Приканваме всички жители и гости на община „Тунджа“, да се включат в кръводарителската акция „Нова кръв за света“.

Даряването на кръв доброволно и безвъзмездно е най-сигурната и безопасна форма, гарантираща здравето както на човека, който се нуждае от кръв, така и на дарителя.

Запомнете, че кръводаряването не вреди! Човешкият организъм разполага с естествени регулаторни механизми, които компенсират дареното количество  кръв.

Дарената кръв е достоен хуманен жест за спасяване на човешки живот!