Контрабандни цигари в камион с прах за пране откриха митническите служители на МП Лесово

Митническите служители на Митнически пункт Лесово откриха голямо количество от 96 200 къса (4810 кутии) контрабандни цигари в товарен автомобил с прах за пране.
На 04.12.2023 г., около 14:00 часа, на МП Лесово пристига на входящо трасе в страната товарен автомобил с чужда регистрация, управляван от турски гражданин. Според представените документи от водача, той е превозвал прах за пране от Турция за Румъния през България. Митническите служители селектират товарния автомобил за щателна проверка. В хода на контролните действия със специализирана рентгенова апаратура са установени зони в декларирания товар с подозрителна плътност. При последвалата физическа проверка, инспекторите откриват  кашони с цигари, укрити между пакетите с прах за пране в товара. Установени са общо 96 200 къса (4810 кутии) недекларирани цигари с различни търговски марки, без български акцизен бандерол. 
Контрабандните тютюневи изделия са задържани. Срещу водача на товарния автомобил е съставен акт за административно нарушение.