Черен Спасовден – още две катастрофи със загинали

На 06.06.2019 г. в 11:52 ч. от тел. 112  в ОДЧ при ОДМВР- Ямбол  е получен сигнал за възникнало ПТП със загинал на АМ „Тракия“ км. 298 посока гр. Бургас. На място е   установено,  че товарен автомобил „Фиат Дукато“ със сливенска регистрация, напуска пътното платно, като се преобръща извън платното за движение. Автомобила е  управляван от правоспособнен водач, от гр. Сливен на 46 години. По първоначални данни,  вероятно на водача да му е прилошало по здравословни причини и вследствие на несъобразена скорост е загубил контрол над товарния автомобил. Същият е починал на място.  

 На местопроизшествието е извършен оглед и е  образувано е ДП   по описа  на РУ – Стралджа. За случая е запознат дежурния  прокурор от ЯОП.            

 

На 06.06.2019 г. в 12:42 ч от тел.112 в ОДЧ при ОДМВР-Ямбол е получен сигнал за възникнало ПТП със загинал на кръстовище на Главен път I-7 / път III-7072. Установено е, че лек автомобил марка  „Мицубиши“, управляван от правоспособен водач на 65 години от  гр. Радомир. Автомобилът се е движил по път III-7072, с посока на движение от гр. Ямбол към с. Чарган. Водачът не спира на знак стоп на кръстовището и предизвиква ПТП с движещото се по Главен път I-7, лек автомобил марка „Ситроен“, управляван от правоспособен водач на 56 години от населено място в община Провадия, област Варна. В следствие на настъпилото ПТП водача на лекия автомобил „Ситроен“ е починал на място.

На местопроизшествието е извършен оглед и е  образувано е ДП   по описа  на РУ – Тунджа. За случая е запознат дежурния  прокурор от ЯОП.            

Г. Милков

06.06.2019 г.