Картичките от кампанията „Подай ръка – спаси живот“ на Община Ямбол са вече в продажба

Картичките с наградените детски рисунки от конкурса „Коледа“, част от благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ на Община Ямбол, вече са в разпространение.

Община Ямбол благодари на фотографа-галерист Красимир Стойчев за безвъзмездната предпечатна подготовка, както и на печатниците „Диагал“, „Мони Цони“ и „Планета“ за безплатното отпечатване на картичките.

Тази година те струват 2 левa, за да бъдат събрани повече средства от тяхната продажба. Парите са предназначени за медикаментозно и оперативно лечение на тежко болни деца и млади хора, което не се заплаща от Националната здравноосигурителна каса или други доброволни здравно-осигурителни фондове.

По традиция граждани и фирми купуват картички, за да подпомогнат благородната кауза.

Всеки, който има желание и възможност да помогне, може да остави повече средства в кутиите, в които се събират даренията. Дарения за кампанията се превеждат и по сметката на Община Ямбол.

Обектите, в които картичките ще се разпространяват, са:

– Център за административно обслужване в сградата на Община Ямбол;

– изнесени офиси на Община Ямбол в квартал „Георги Бенковски;

– изнесен офис на Община Ямбол в комплекс „Аврен“;

– Културно-информационен център „Безистен“ и прилежащите обекти: галерия „Безистен“ и магазините „Заг-Зодиак“, „Флорета – Недка Драгнева“ и  „Всичко на тезгяха“;

– търговска верига „Вилтон“ – магазините в кварталите „Златен рог“, „Каргон“ и „Възраждане;

– магазин „Алекс“ – кв. „Аврен“, ул. „Мраморно море“ № 43;

– търговска верига „Славекс“ – магазините на улиците „Търговска“, „Каранова“ и „Граф Игнатиев“, както и в жилищните комплекси „Диана“ и „Златен рог“;

– магазин „АВС – инженеринг“, ул. „Индже Войвода“ № 35;

– магазин „Технополис“ – Ямбол, бул. „Граф Игнатиев“ № 173-175

– магазини „Практикер“ – Ямбол, бул. „Граф Игнатиев“ № 177

–  касите на „Диана Кабел“ – комплекс „Златен рог“ № 27, партер (срещу градски стадион), ул. „Джон Атанасов“  № 8 (сграда НТС, партер), ул. „Балатон“ № 2, квартал „Георги Бенковски“ (до пощата).

 

Победителите в конкурса за детска рисунка „Коледа“, част от благотворителната кампания на Община Ямбол „Подай ръка – спаси живот“, ще бъдат наградени на специална церемония на 5 декември, понеделник, от 17:30 ч. в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“.

Всички номинирани творби ще бъдат включени в тематичната изложба, която може да бъде видяна в ямболския Безистен.   

Петнадесет години кампанията набира средства и разпространението с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на ученици от ямболските училища и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини отново ще бъде основната инициатива.

Припомняме, че тази година, по повод конкурса, бяха получени близо 800 рисунки, а през 2021 г. – около 600, което показва, че с всяка следваща година интересът към него става все по-голям.

Община Ямбол се обръща към всички фирми в града, които имат желание да подкрепят кампанията и да разпространяват картички в търговските си обекти, да се обадят на телефони 046610066 и 089 858 5530.

„Подай ръка – спаси живот“ е целогодишна кампания, така че всеки желаещ може да помогне със средства по всяко време на годината.