Календарът на община „Тунджа“ за 2018-та разказва за хората, земята и традициите

На първата за годината среща с медиите, кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев представи общинския календар за 2018 година.

Цялостната идея и визия на емблематичния за общината годишен календар е да бъдат представени хората, които работят в общината, местните традиции и земята с нейните характерни забележителности. Това е един своеобразен разказ за община „Тунджа” през лицата на хората, земята и традициите, втъкани в характерните местни носии.

В календара централна роля имат изконните тунджански традиции, вплетени в шевиците на момински и ергенски носии. Те са представени върху фона на красивата благодатна земя на Тунджа, създавайки уникалното усещане за непреходност и за връзка между миналото и настоящето, частица от времето, което променя днешния ден, потопено в усещането за минало и вечност.

В календара са представени 15 интригуващи и уникални страници, дело на фотографа Тоти Баджаков, известен със своите живи и динамични фотоси. Той привнася своя уникален поглед и креативност и е създал едно истинско произведение на изкуството.

 

…защото „Тунджа“ е повече от община. „Тунджа“ е общност от хора, идеи, традиции, ценности и перспективи…