Исмаил Сенанджи и Маринела Нинева са победители в Третия лекоатлетически крос „Ямбол-рън“ 2023

Близо 100 участници се включиха в Третия лекоатлетически пробег „Ямбол-рън“ 2023, който се проведе в лесопарк „Боровец“ на 19 март, неделя.

Пробегът се организира от Българската федерация по лека атлетика и Община Ямбол. Част е от веригата „Рън-България“.

Професионалисти и любители на бягането се надпреварваха заедно, за да излъчат най-добрите атлети. Трасето, на което се проведе състезанието, беше много атрактивно и предложи на състезателите много трудности.

Дисциплините, в които се състезаваха лекоатлетите бяха „Смесен старт /мъже и жени/ на 7,44 километра (три обиколки)“ и „Смесена щафета 4 х 2,48 километра“.

Старт на мероприятието даде кметът на Ямбол Валентин Ревански, който пожела на всички късмет и успех в състезанието. „Надявам се, че следващата година отново ще бъдем заедно“, допълни още той.

Исмаил Синанджи завоюва първото място в пробега за втори път в своята кариера с време от 23:24 минути, след като в първото издание на надпреварата той отново бе най-бърз от всички. Веднага след него, на втора позиция, се нареди Стоян Владков с време от 23:27 минути. Третото място остана за Денис Колев, който пробяга дистанцията за 25:08 минути.

При жените на първо място завърши Маринела Нинева с време от 27:50 минути. Билсерин Сюлейман завърши втора с време от 29:44 минути, а Памела Ени остана трета с време от 30:09 минути.

В смесената щафета отборното класиране изглежда по следния начин: първото място беше спечелено от отбора на „Етър“ – Велико Търново с време от 33:38 минути. Втората позиция бе отредена за състезателите от „Тангра“ – Варна, които пробягаха дистанцията за 36:27 минути. Третото място остана за „Златен Шпайк“ с време от 38:26 минути.

Наградите на отличилите се бяха връчени от кмета на община Ямбол Валентин Ревански, от заместник-кмета на община Ямбол Енчо Керязов, както и от председателя на Общински съвет Ямбол Антон Шиков.

Тази година основният награден фонд на състезанието бе 3500 лева.

„Ямбол рън“ беше финалното събитие от атлетическата седмица в Ямбол, която включваше турнир за млади таланти на новата писта „А1 атлетика за младежи“, семинар и занимание по „Детска атлетика“ и масово бягане „5 км Рън Ямбол“.