Информационен бюлетин за възникналите произшествия на територията на Областна дирекция на МВР – Ямбол

Разкрити престъпления:

20 000 къса безакцизни цигари иззеха служители от РУ – Ямбол. Вчера, в хода на полицейска операция е установено, че 48-годишен жител на областния град държи в дома си 1000 кутии цигари от марките „Business Royals” и „R.G.D.”, не облепени с акцизен бандерол.  Работата по случая продължава в рамките на образуваното бързо  производство.

Ямболски полицаи разкриха кражба от лек автомобил. Разследванено започвнало в края на миналата седмица по сигнал на 55-годишен жител на града. Той съобщил в полицията, че след взлом на ключалка от автомобила му «Сузуки-Витара», паркиран в комплекс «Граф Игнатиев» е извършена кражба на ъглошлайф, ударна дрелка и комплект гедоре от 32 части. В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия е установен извършителят на деянието – 33-годишен жител на Бургас. Работата по документиранието на престъплението продължава.

В РУ- Елхово е започнато бързо производство срещу 43-годишен мъж от Ямбол. На 19 юни март, в село Лалково, полицейски екип е установил, че той управлява товарен автомобил «ГАЗ-53» без регистрационни табели. Работата по случая продължава.

 

Криминални престъпления:

В РУ- Ямбол е постъпило заявление от жителка на града, за това, че за времето от 16 до 19 юни след взлом на стъкло от търговски обект  на ул. «Джон Атанасав», е извършена кражба на накити на стойност около 50 лева. По случая е образувано досъдебно производство.