Интерактивни семейни занимания „Феята на зъбките“

През месец ноември, по проект „Желани пространства“ – Комплексен модел на интегрирани услуги за ранно детско развитие и социално включване в малките населени места“, финансиран по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“, в община „Тунджа“, се проведоха 14 интерактивни семейни занимания с деца и родители от населените места на общината. Заниманията бяха свързани с популяризирането на грижата и хигиената на зъбите сред подрастващите.

Участие в заниманията взеха деца и родители от селата Тенево, Маломир, Генерал Инзово, Крумово, Кабиле, Дражево, Хаджидимитрово, Веселиново, Чарган, Победа, Кукорево, Окоп, Бояджик, Скалица, Ботево и Роза, както и екипите от детските градини.

Малчуганите и техните родители споделиха и обогатиха знанията си свързани с грижата и хигиената на зъбите. Всички деца бяха подготвили песни и стихотворения за различните витамини, плодове, зеленчуци и полезни за здравето храни.

От своя страна екипът на Общностния център беше подготвил за децата и техните родители забавна програма с интерактивни игри, а за по-голям интерес от децата на мероприятията присъстваха истинска „Фея на зъбките“ и доктор Ох, които им помагаха да научат как да се грижат правилно за здравето на своите зъби. Любознателните детски очи бяха изпълнени с интерес, когато феята на зъбките им казваше кои храни са полезни и кои са вредни, а доктор Ох разясняваше как да спазват правилна устна хигиена.

Всички малчугани получиха подаръци, осигурени по проекта – комплекти за устна хигиена с четка, паста за зъби и пясъчен часовник за отброяване на необходимото време за тяхното почистване, а също така тематична книжка за оцветяване.

 Близо 500 деца със своите родители се включиха в интерактивните семейни занимания, организирани от екипа на Общностния център с подкрепата на детските градини в съответните населени места.