„Извънземните места на Земята“ – среща-разговор

Извънземните места на Земята“  е темата на срещата-разговор, която организират Астрономическа обсерватория и НТС- Ямбол. Лектор по темата ще бъде д-р Димитър Желев, преподавател по география  в СУ „Св. Климент Охридски“ и съосновател на „Географ Бг“. 

„Човечеството е обърнало поглед към Космоса.Предстои колонизирането на Марс и други космически тела, но знаете ли, че на нашата собствена планета има места, които много приличат на извънземни светове? Къде се правят изпитанията на космическите апарати? Къде се тренират бъдещите заселници на други планети? Кои са най-извънземните ландшафти на Земята? От дъното на Световния океан, през пустинята Атакама и Данакилската низина, до вулканите на Хавайските острови… Светът се готви за голям скок. Но знаем ли кои места от нашата планета са трамплинът?“

Така лекторът д-р Желев предизвиква любопитството и ни кани да се присъединим към разговорът, който ще се проведе на 9 ноември от 17,30ч. в зала „Иван Попов“ на НТС. 

Димитър Желев е съосновател на „Географ Бг“, победител в ПРОМЯНАТА 2016/2017. Роден е в Стара Загора през 1986г. Доктор е по физическа география и ландшафтна екология и преподава Природна география на България в Геолого-географския факултет на СУ „Св. Климент Охридски“ . През 2015г. печели конкурса за комуникация в науката FameLab All Stars България. От 2011 до 2014г. е преподавал в Американския колеж в София. Обича да пътува и да опознава света. Успял е да посети над 40 страни от всички континенти.