Избори 2021: Листата на „БСП за България“ заяви пълна подкрепа към Румен Радев и Илияна Йотова в Ямбол

„БСП за България“ безрезервно подкрепя Румен Радев за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент, това заявиха и показаха при посрещането на кандидат-президентската двойка за втори мандат в Ямбол кандидатите за народни представители на левицата и социалистите от цялата област, които дойдоха да се срещнат с тях.

С ръкопляскания, добри пожелания и искрена подкрепа ямболци посрещнаха президента.

Румен Радев и Илияна Йотова отидоха и при младежите доброволци на БСП, за да ги поздравят и да им благодарят за подкрепата.

Президентът се обърна към множеството на площада и припомни, че не са ги предали и са успели, защото са били обединени около ценности като свобода, справедливост и солидарност.

„Заедно успяхме да започнем промяната и България се променя, но всички знаем и виждаме, че тази промяна няма да бъде лесна. Защото статуквото е още силно, защото олигархията е овладяла различни нива на държавата и продължава да задушава обществото ни. Защото натрупаха огромни средства от кражби и вие днес виждате как тези кражби продължават да се разкриват – огромни, нагли, арогантни кражби от джоба на всеки един от нас. И ние силно се надяваме и ще продължаваме да настояваме да се стигне до края, да се стигне до справедливост и до възмездие“, каза на хората Румен Радев и припомни: „Предстои ни важен избор на 14 ноември – това е избор не само на парламент и президент и вицепрезидент – това е избор на бъдеще. Трябва да излезем и всички българи да гласуваме, за да имаме своето представителство в един парламент, където очакваме най-сетне да има силно демократично мнозинство, което да има волята и решимостта да направи най-сетне необходимите реформи и законодателни промени в интерес не на партии, не на олигархии, в интерес на българския народ“. Той уточни още, че изборът на президент не е по-малко важен, защото България има нужда от силна и независима президентска институция, която да пази достойнството и интересите на хората.

Вицепрезидентът се обърна към ямболци с думите: „Ние имаме нов проект за България, с волята и енергията на всички българи ще го постигнем, ще си върнем държавата от ръцете на олигархията и беззаконието“. По думите й никой няма право да се самопровъзгласява за обединител, народът и историята посочват обединителите. „Ние сме за обединение на мнозинството българи срещу мафията, затова с президента Радев подкрепихме протестите миналата година“, посочи Йотова. Тя определи демографската катастрофа и пандемията от неравенства като най-тежката диагноза на десетилетието на Борисов, което лиши българите от самочувствие. „Това управление никога няма да се върне и Борисов никога повече няма да е премиер – това е нашата най-голяма победа“, подчерта Илияна Йотова.

По време на посещението на Румен Радев и Илияна Йотова в Ямбол се присъедини и евродепутатът от БСП Петър Витанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление