Избори 2021: Кристиан Вигенин: „БСП за България“ е гарант за сигурност и социална справедливост

„БСП за България“ е гарант за осигуряване на сигурност, социална справедливост, стабилизиране на държавата, бързо икономическо възстановяване и може да поеме отговорност за изпълнението на ясна програма за първите 100 дни на управлението след изборите, каза в Елхово водачът на листата на левицата за Ямболски избирателен район Кристиан Вигенин.

Заедно с кандидатите за народни представители „БСП за България“ Пенка Илиева, Владимир Стоев и Здравко Златаров те се срещнаха и разговаряха с елховлии.

Пред социалисти и симпатизанти водачът на листата сподели най-спешните конкретни мерки, които БСП предлага да се предприемат от новото правителство за овладяване на кризата – намаляване на ДДС от 20% на 9% на енергоносителите и на основните храни; разширяване на броя на енергийно слабите семейства и размера на помощите, осигуряване на безплатни 200 киловатчаса за всяко семейство до март; свръхпечалбите, натрупани в енергийните производители и търговци да се разпределят справедливо върху българския бизнес и икономика.

Председателят на БСП в Елхово Стоянка Маджарова представи всички кандидати за народни представители от листата на „БСП за България“, а всеки от присъстващите сподели приоритетите, които ще отстоява. Пенка Илиева подчерта предимствата на програмата на „БСП за България“ в сферата на образованието и заслугата й за повишаване на заплащането на втората година от майчинството. Като представител на местната власт Владимир Стоев изтъкна какво предвижда в програмата си БСП, за да подпомогне общините при решаване на най-неотложните проблеми с транспорта, амортизираната ВиК-мрежа и разбитата улична мрежа в малките населени места. Здравко Златаров изтъкна ролята на коалиция „БСП за България“ като отговорна политическа сила, която отстоява принципи и обясни, че неговата кауза е повишаване качеството на живот у нас. 

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление