Местни избори 2019 – Кандидатите на БСП в Ямболска област тръгват единни към успеха на местните избори

Кандидатите на „БСП за България“ в Ямболска област тръгват единни към успеха на местните избори. Като един голям отбор те символично откриха кампанията с пресконференция на открито, каквато кампания възнамеряват да водят.

„Има символика в номера, с който ще се явяват всички кандидати на „БСП за България“ в региона – 56 – общините са пет, разчитаме на отлична оценка шест от избирателите във всяка община, така че номер 56 ще е щастлив за БСП в област Ямбол“, с кръга на шегата каза зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин.

Той уточни, че БСП ще води позитивна капания, обърната към хората, един разговор за идеи, за това накъде да се развиват общините в област Ямбол. „Нашите кандидати са позитивни хора, с опит, подготвени, една част от тях в продължение на години вече ръководят своите общини успешно и за пореден път се обръщат към избирателите, за да получат доверие, а други влизат в една нелека битка, за да изградят един по-добър живот и да дадат перспектива за общините и за хората, които живеят в тях“, изтъкна още той и даде възможност на кандидатите за кмет да се представят и да представят листите за общински съветници.

„Моето участие в предизборната надпревара е израз на желанието ми да вложа сили и умения нашият град да бъде хубав, уреден и удобен за живеене, а хората в него да се чувстват ценени и защитени“, каза кандидатът за кмет на Ямбол Катя Георгиева.Тя изтъкна, че всички са убедени, че Ямбол се нуждае от промяна, но тази промяна не минава през отричане или унищожаване на постигнатото. „Промяната трябва да засегне механизмите на управление и преразпределението на обществените ресурси. Ямбол се нуждае от нова енергия и нов подход на управление, за да бъдат уверени хората, че тяхното мнение се зачита, че техните искания ще бъдат в дневния ред на местната власт, че данъците им ще бъдат коректно и справедливо използвани“, допълни още Катя Георгиева.

Тя изтъкна, че на тези избори ямболската организация на БСП излиза с пълна листа от 37 съветници, която е съчетание на младост, опитност и покрива широк спектър от специалности, необходими за по-добрата работа на Общинския съвет и на кмета.

Средната възраст на листата е 48 години. Повече от една трета от кандидатите за съветници са под 40 години, двама от тях дори са под 25 години, а повече от половината – 22 –ма, са под 50 години.

35 от кандидатите за съветници са с едно или повече висши образования. В листата ни има четирима юристи, трима лекари, четирима учители, двама строителни инженери, архитект, представители на бизнеса, икономисти, инженери, журналисти, поети и общественици. За първи път от 8 г. в листата има петима представители от т. нар. гражданска квота и двама коалиционни партньори.

Катя Георгиева представи и присъстващите двама кандидати за съветници, представители на младото поколение в БСП – вторият в листата – д-р Райно Георгиев и третият – Красимир Йорданов.

Кандидатът за кмет на Елхово Стоянка Маджарова се представи като инженер, от 30 години работи като директор в предприятие за чугунолеене. „Професията, която съм избрала, доказва, че аз съм един силен човек, който може да успее и е свикнал да побеждава“, допълни тя и уточни, че изминалите 12 г. са показали, че истинската градивна промяна към по-добро е неотложна в Елхово, а всяко едно отлагане е безвъзвратна загуба. Като проблеми на общината тя посочи, че Елхово обезлюдява с  мащабни темпове. Той не е по-чист, нито по-подреден, нито по-уютен.

Стоянка Маджарова обясни, че в листата за общински съветници са включени специалисти от всички области, хора, които знаят и могат и които са се доказали във времето със своите възможности. Водач е Татяна Дюлгерова, директор на Бюрото по труда в Елхово, ендокринологът д- Мария Атанасова и дългогодишният общински съветник Стоян Овчаров Като председател на общинската организация на БСП Стоянка Маджарова е поела отговорността да се кандидатира за кмет и заяви, че като кмет ще премахне високомерието и надменното отношение към гражданите, ще наблюдава стриктно желаната реформа за висококачествено административно управление.

Според нея основен приоритет в борбата с обезлюдяването е разкриването на нови работни места. За тази цел всяка продажба на общински терени ще бъде гарантирана с наемане на работници.

Кандидатът на БСП за кмет на Стралджа е Йордан Койчев. За себе си той разказа, че е завършил средно образование в Ямбол, полувисше в Учителския институт в Ямбол, а висше във ВМИ – София – специалност „Транспорт и енергетика“. 15 г. е работил в Учителския институт, а от 20 г. е управител на частна фирма в Лозенец.

Целта му като кандидат за кмет е общината да гарантира добро образование, достъпно здравеопазване, добра инфраструктура, но определи като най-голям проблем на Стралджа огромното разделение. „Даже във въздуха на Стралджа има напрежение. Убеден съм, че ако нашите съграждани ни гласуват доверие, ние ще  успеем да преодолеем това разделение, да обединим силите и експертизата на всички наши съграждани, за да направим живота по-добър – днес по-добър от вчера и утре по-добър от днес“, каза още Йордан Койчев.

Листата за общински съветници на БСП в Стралджа е баланс между млади и амбициозни хора и между хора с рутина, които имат опит, обясни кандидатът за кмет. Водач на листата е Янко Добрев, втори е Койчо Тончев. Той ги определи като млади хора, експерти в своята област.

БСП в Ямболска област разчита на своите успешни кметове. Кандидатът за пети мандат за кмет на община „Тунджа“ Георги Георгиев обясни, че мотивацията да участва отново в изборите я дават хората, най-вече със свършеното за тях, за да може то да продължи. Той изтъкна, че постигнато през 16-те години е дело на екипния подход на работа и защото успехите са се случили заедно с хората на община „Тунджа“, а заявката за нов мандат приема като поредна борба за по-добрата визия на община „Тунджа“ и по-добрия живот на хората в общината.

Георги Георгиев сподели още, че спецификата на общината  – голяма територия и 44 отделни населени места, създава трудността за обединение и работа в една посока като единна общност, но явно те все по-добре го правят и затова хората свързват надеждата си за по-добър живот с тях. „През последните 9 години всичко, което „Тунджа“ е постигнала е благодарение на собствените си сили и възможности без височайши подаръци на правителства и министерства. И затова е още по-ценно“, каза още Георги Георгиев. Той представи листата и изрази надежда, че този път ще извоюват и мнозинство в Общинския съвет, защото то е изключително необходимо, за да има гаранции, че ще се изпълни всичко, което искат да направят.

БСП „Тунджа“ издига кандидати за кмет в 19 села, а в 4 села подкрепя независими кандидати.

Рекордьорът на БСП, с шест мандата като кмет – кандидатът за кмет на Болярово Христо Христовзаяви, че осъзнава, че когато си работил толкова много години – 24, трупаш и негативи, но изтъкна като голяма заслуга, че са успели да запазят статута и целостта на една малка гранична община, каквато е Болярово. „Не ни спря нито чумата по овцете и по свинете, нито нищо, защото нашит хора имат голям дух“, каза той и поясни, че с подреждането на листата БСП в Болярово доказва, че се отваря. Средната възраст е 46 г., от 11 кандидати, 4 са гражданска квота, един е коалиционен партньор. Председателят на партията е едва в средата на листата  – на пето място, отстъпвайки път на по-младите. БСП – Болярово си поставя за цел още на първи тур да имат кмет на община, кметове на селата Стефан Караджово и Мамарчево и поне 8 съветници.

На областното представяне на БСП присъстваха и народните представители Николай Пенев и Петър Кънев, областният лидер Митко Андонов и членът на Националния съвет на БСП Атанас Мерджанов, който изтъкна, че кандидатите за кметове на общини в Ямболско имат много капацитет, много опит, но най-важното, което ги отличава, е духът и социалната загриженост. 

Нашата задача е пет победи в петте общини, каза в заключение Кристиан Вигенин и пожела успех на всички.

Купуването и продаването на гласове е престъпление