Златни медали,купа и сребро за ямболските учители на XV учителска спартакиада с международно участие

От 2 до 7 юли 2019 г. на спортната база в курортния комплекс “Албена” близо 500 учители от 26 общини от цялата страна, заедно с участници от Украйна, Румъния, Таджикистан и Египет се състезаваха в десет спортни дисциплини: тенис на маса, плажен волейбол, стрийтбол, шахмат, дартс, мини футбол, бридж, плуване, петанк и теглене на въже. Спартакиада се проведе под патронажа на министър-председателят на Република България Бойко Борисов.
Община Ямбол се представи достойно в лицето на Анатолий Иванов от ПГХТТ, Димитър Плачков от СУ „Св.Климент Охридски“ и Румен Шопов от СУ „Пиер дьо Кубертен“. Ямболските учители се изявиха блестящо и завоюваха първо място, златни медали и купа в отборната надпревара по дартс, за трета поредна година.
В индивидуалното състезание Румен Шопов спечели златния медал, а Анатолий Иванов се класира на второ място.Учителите от Ямбол бяха наградени от просветния министър Красимир Вълчев.
Участието на ямболските преподаватели в спартакиадата се осъществи с подкрепата на община Ямбол и съдействието на Добра Шопова- предс. на ОбКС на СБУ-Ямбол.