За поредна година Община Ямбол организира благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“

Община Ямбол продължава традицията да организира благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“ в подкрепа на тежко болни ямболски деца и младежи, които се нуждаят от спешно оперативно или медикаментозно лечение, в навечерието на Рождество Христово.
Петнадесет години кампанията набира средства и разпространението с благотворителна цел на коледни картички с рисунки на ученици от ямболските училища и деца от подготвителните групи в целодневните детски градини отново ще бъде основната инициатива.
За изготвянето на картичките Община Ямбол обявява традиционния конкурс за детска рисунка „Коледа“, който е част от благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“. В него могат да участват единствено деца от град Ямбол на възраст от петгодишна възраст до осми клас.
Младите художници задължително трябва да посочат трите си имена, учебното заведение, подготвителната група или клас, в който учат, телефон за контакт.
Жури от ямболски художници и представители на Община Ямбол ще оценява творбите на децата. До оценка се допускат само рисунки, нарисувани специално за конкурса, а не предварително изработени от учениците готови картички.
Журито ще определи най-добрите в три възрастови групи:

– първа група – деца от подготвителни групи – 5 – 6-годишни;

– втора група – ученици от I клас до IV клас;

– трета група – ученици от V клас до VIII клас.

От тази година първата награда в трите възрастови групи е 100 лева. Класираните на първо място рисунки ще бъдат отпечатани като коледни поздравителни картички на кмета на община Ямбол. Те ще се разпространяват с благотворителна цел и ще струват вече 2 лева, за да бъдат събрани повече средства за лечението на нуждаещите се.
Десет номинирани рисунки ще бъдат отпечатани на картички – две от първа възрастова група, по четири от втора и трета възрастова група. По традиция ще бъде номинирана и рисунка, която да бъде отпечатана на рекламните материали на фестивал „Ямболски коледарски буенек“ – 2022.
Крайният срок за представяне на рисунките е 7 ноември 2022 година, понеделник /включително/, на адрес: 8600 Ямбол, пл. „Освобождение“ №1 – КИЦ „Безистен” , за конкурса за детска рисунка „Коледа“.
Община Ямбол призовава хората, които имат желание и възможност, да подпомагат лечението на болни деца и младежи целогодишно, дарявайки пари в банковата сметка на общината:

IBAN: BG13SOMB91308424420344

BIC: SOMBBGSF

Код за дарения: 445 100, с пояснение: За благотворителната кампания „Подай ръка – спаси живот“.