За осма поредна година Ямбол се присъединява към националната инициатива „България пее“

За осма поредна година Ямбол се присъединява към националната инициатива на Българския хоров съюз „България пее“ чрез Народно читалище „Тракийска лира-2012“ и Весела Пастърмаджиева, ръководител и диригент на Хорова школа „Проф. Георги Димитров“ – Ямбол, с подкрепата на Община Ямбол.

От 16:30 часа на 13 април, събота, на сцената в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ ще се изявят Детски хор към Хорова школа „Проф. Георги Димитров“, Смесен хор-Бургас, Детски хор при Младежки център – гр. Хасково, Вокален ансамбъл „Орфей“-гр. Хасково и хор на пловдивските младежи „Стефка Благоева“ . Те ще използват прекрасната акустика на залата, една от най-добрите в България, за да представят пред ямболската публика най-класното от хоровото пеене. Входът е безплатен.

„България пее” е инициатива на Български хоров съюз за популяризиране и поставяне на хоровото пеене във фокуса на общественото внимание. Осъществява се за първи път през 2016 година на територията на цялата страна с подкрепата на българските общини, читалища, хорове, диригенти и хористи. И тази година към инициативата се присъединяват различни градове.