Община Ямбол с призив към гражданите и ръководителите на институции за съдействие при усложнената зимна обстановка

По данни на Хидрометеорологична обсерватория-Ямбол към 7.00 часа тази сутрин в Ямбол е измерена височина на снежната покривка от 17 сантиметра.На места поради навявания височината на снежната покривка е по-голяма.

Община Ямбол призовава гражданите, както и  собствениците на търговски обекти и офиси, да почистят подходите към сградите, за да се осигури нормално придвижване по тротоарите и уличните платна.

Припомняме, че съгласно чл.34 от Наредба №1 на община Ямбол ръководителите на дружества, учебни и детски заведения, учреждения, обществени организации, търговски обекти, собствениците и наемателите на сгради са длъжни  да отстраняват снега по тротоарите 12 часа след наваляването.

Община Ямбол предварително благодари за проявеното разбиране и съдействие.

Поради рязкото влошаване на метеорологичната обстановка за периода  от 28 февруари до 2 март ще бъде преустановена работата на Синята зона в Ямбол, като инкасаторите и инспекторите няма да таксуват водачите на моторни-превозни средства и няма да осигуряват контрол по паркингите и улиците за кратковременен престой.

Служителите на репатриращия автомобил и наказателния паркинг ще осигурят непрекъснато дежурство от 8.00 до 20.00 часа, като при възможност ще се отзовават на граждани и институции за преместване на неправилно паркирали или аварирали автомобили.