Започна премахването на изоставени автомобили

Продължава кампанията на община Ямбол  за освобождаване на градски територии от изоставени и излезли от употреба автомобили. Репатрирани са вече първите четири автомобила до площадка за разкомплектоване на излезли от употреба моторни-превозни средства. До тази крайна мярка се стига в случай че в рамките на един месец, след като бъде предупреден, собственикът на съответното МПС не предаде превозното средство на площадка за временно съхранение  или в център за разкомплектоване.

        В началото на кампанията през 2016 година, след направен обход на целия град от служители на Сектор превенция и опазване на обществения ред,  бяха установени  над 300 такива автомобили. Регистрираните случаи са на паркирани на улици, паркинги, тротоари и зелени площи изоставени и разкомплектовани автомобили.

        Според процедурата бяха изготвени констативни протоколи  и поставени предписания до всички собственици на излезли от употреба автомобили. Част от собствениците изпълниха дадените предписания, срещу останалите 42-ма собственици започнаха дейности по принудително преместване на превозните средства. До момента са издадени 17 заповеди за принудително преместване.

         След премахването на незаконните гаражи в голяма част от града, освобождаване на градски територии от изоставени и излезли от употреба автомобили е следваща стъпка към прочистване на пространства и постигане на по-приветлив облик на Ямбол. Освен, че загрозяват и замърсяват обществени територии, изоставените коли заемат места, които е редно да се ползват за автомобили в движение.

        Контролът по установяване на изоставени автомобили в града  продължава.
       Община Ямбол призовава всички собственици на такива автомобили своевременно да предприемат необходимите действия с цел спазване на законите и наредбите.