Емоциите с Лятно кино – Ямбол продължават с поредните два любими филма

Петъчната вечер на 28 август предлага на жителите и гостите на града  интригуващата семейна комедия „Таралежите се раждат без бодли“ /1971 г./ на режисьора Димитър Петров, заснет по сценарий на Братя Мормареви. В ролите зрителите могат да видят Ивайло Джамбазов, Нейко Нейков, Петър Пейчев, Андрей Слабаков, Иван Аршинков, Димитър Цонев, Кирил Петров и др. Прожекцията е с начален час 21:00.

Група десетгодишни деца отстояват независимостта си в училище, на улицата и вкъщи. Начините им да се противопоставят на възрастните и да преодолеят липсата на разбиране са толкова изобретателни, че те в края на краищата успяват да направят за посмешище родителите, учителите си и своите съседи. След много перипетии, успехи и неуспехи и благодарение на детската солидарност, те успяват да отвоюват обратно футболната си топка, паднала в минаващ камион.

В събота вечер, 29 август, отново от 21:00 часа, е ред на най-добрия пълнометражен филм за 1985 г. „Господин за един ден“. Комедията е създадена през 1983 г. по разказите „Чуждоземецът“ и „Господинът“ на сценариста Никола Статков, с режисьор Николай Волев. В ролите: Тодор Колев, Йорданка Стефанова, Ицхак Финци, Николай Пашов, Павел Поппандов, Иван Обретенов, Силвия Въргова и др.

Сюжетът на филма ни пренася в 20-те години на XX век. Беден музикант с многолюдно семейство е готов да пожертва всичко, което няма, заради илюзията за друг живот. Копнежът му е по-красив от реалността и мечтата му е жива, докато не се сбъдва… Но сбъднатата мечта се оказва ненужно скъпа и никак не съвпада с представите му. Илюзията рухва, Пурко отново е последният бедняк на село, но вече без нищо друго освен изтерзания си дух, който го издига над мизерията, за да надуе отново кларинета.

Организатор на летните киновечери е Община Ямбол. Входът е свободен.