Ела и ти в инициативата „Историята е движение“

Баскетболният клуб „Тунджа“ – Ямбол, заедно със специалистите от Регионален исторически музей – Ямбол, „играят“ заедно в „Историята е движение“

Това е най-новата инициатива, родена от разрасналото се партньорство между баскетболния клуб и музея, в която спортът има активна роля за популяризиране на културното ни наследство. В хода на цялата кампания ще набираме средства, с помощта на които да обособим в музея модерна зала за  работа с деца.

Вярваме, че когато поискаме, нашите сърца могат да бъдат точно толкова големи, колкото спорта и историята. Че можем да надскочим себе си. Ела и ти!

Спортистите  са вдъхновяващи и популярни. Истински герои на днешния свят. А историята пази спомена за много герои.  Ако обединим паметта на миналото със силата на настоящето, ще сме в състояние да изградим по-добро бъдеще за нас и нашите деца!

Страстта е двигателят на нещата. Стартираме тази инициатива, за да покажем, че когато музеят гради отношения на доверие и сътрудничество чрез спорта, можем да „променим резултата“.

Кампанията „Историята е движение“ обединява редица събития. Очаквайте подробна информация за тях на сайтовете и фейсбук страниците на Регионален исторически музей – Ямбол и на Баскетболен клуб „Тунджа“. А към края на годината сме приготвили и специална изненада, която ще очарова истинските спортни фенове и ще ги накара да погледнат на историята с други очи.

Най-слънчевата, най-щастливата, най-страхотната кампания „Историята е движение“ на РИМ – Ямбол и БК „Тунджа“ – Ямбол е на старта.

Ти си на ход.