Връчиха наградите на медици от Ямбол по повод 7 април

В навечерието на Световния ден на здравето и професионален празник на здравните работници – 7 април, бяха раздадени традиционните награди по Правилника за отличията и наградите на Община Ямбол на най-заслужилите здравни специалисти. Отличията бяха връчени от кмета на община Ямбол Валентин Ревански на тържествена церемония в Културно-информационен център „Безистен“.

„За мен е чест да бъдем заедно в навечерието на Вашия професионален празник! Професията Ви е не просто работа, а призвание и съдба. Може би понякога ние, пациентите, искаме от Вас прекалено много. Това обаче е заради безрезервната ни вяра и надежда във Вас, защото Ви поверяваме най-ценното, което имаме – живота и здравето. Затова и благодарността ни към Вас е искрена и дълбока. Във времена на изпитания Вие достойно изпълнявате Вашия дълг.  Още през първите дни на пандемията бяхте на първа линия, рискувайки Вашето здраве. Много от вас живяха далеч от своите близки и приятели, борейки се на ръба на своите възможности и сили. От цялото си сърце искам да Ви пожелая здраве и щастие и, разбира се, да ви благодаря за неуморния труд, който полагате. Както на Вас, така и на всички медицински работници в нашия град! Вярвам, че скоро ще работите при тези условия, които заслужавате! Благодарим Ви, че сте до нас!“, с тези думи кметът на Ямбол Валентин Ревански се обърна към медиците в залата.

Тази година   Награда на името на Анка Александрова получи Валентина Вълкова Петрова, операционна медицинска сестра в Хирургично отделение на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“. Предложението беше направено от Регионална колегия-Ямбол на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Наградата Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ получиха д-р Стоянка Христова Лазарова, д-р Катя Христова Петкова и д-р Мария Иванова Бързева -Ал Самра по предложение на Районната колегия на Български зъболекарски съюз, както и Веселина Вълчева Иванова, главен фелдшер, Ваня Кръстева Митраджиева, медицинска сестра, Галя Йорданова Чуканова, рехабилитатор, Станка Стоянова Бъчварова, медицинска сестра, Иван Георгиев Даскалов, фелдшер, предложени от Регионална колегия-Ямбол на Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи.

Почетен знак „Герб на Община Ямбол“ получиха и здравни институции: Инфекциозно отделение, Пневмофизиатрично отделение, Отделение по анестезиология и интензивно лечение, Спешно приемно отделение и Микробиологична лаборатория на Многопрофилна болница за активно лечение „Свети Пантелеймон“, Регионална здравна инспекция – Ямбол, Център за спешна медицинска помощ, Специализирана болница за активно лечение по кардиология – Ямбол, Многопрофилна болница за активно лечение „Св. Йоан Рилски“ и Диагностично-консултативен център 1 – Ямбол. Те бяха предложени за награда от Районната колегия на Български лекарски съюз.

За тържествената атмосфера по време на церемонията допринесоха квартет от Камерен ансамбъл „Дианополис“, Радосвета Хъркова и оперната прима Цветомира Гицова.