Дуги Уайт от проекта „Voices of Rainbow“ кани феновете си за концерта в Ямбол на 5 юни

„Ще свирим на Бирфеста Ямбол на 5 юни с моя добър приятел Греъм Бонит и с едни невероятни музиканти ще направим само избрани песни на Рейнбоу, които знам, че много обичате в България“. Това заявява във видеообръщение към българските фенове Дуги Уайт, който през 1994-1997 е част от състава на любимата на поколения меломани британска рок банда. Шотландският рок певец има зад гърба си солидна кариера, включително като вокалист на групата „Райзинг Форс“ на Ингви Малмстийн и като соло вокалист в световното турне на Джон Лорд през 2009 г.

Греъм Бонит пък е повикан в Рейнбоу през 1979 г., за да завърши петия албум на групата „Down to Earth“. Хитове от този му период са „Since You Been Gone“ и „All Night Long“. През 1983 г. Греъм Бонит основава група Алкатраз, където участва също Ингви Малмстийн. 

Сега двамата вокалисти на легендарната група – Греъм Бонит и Дуги Уайт, се събират, за да реализират музикалния проект “VOICES OF RAINBOW” („Гласовете на Рейнбоу“), който ще видим на живо в Ямбол на 5 юни. Началото от 20.30 часа в градския парк. Вход свободен.

Промо видеото на Дуги Уайт е качено на Фейсбук страницата на рок звездата:

https://www.facebook.com/pg/DoogieWhite.Official.Fanpage/posts/?ref=page_internal

 

Видео обръщението на Дуги Уайт, преведено на български със субтитри, е качено и на: https://www.youtube.com/watch?v=qDeRessQ9C8&feature=youtu.be  

Линкът е достъпен и през сайта на община Ямбол www.yambol.bg  , в банера „Денят на Ямбол“.

 

Концертът на „Гласовете на Рейнбоу“ (5 юни), както и на Боби Кимбъл (Тото) – на 2 юни са част от празничната програма, посветена на Деня на Ямбол и се реализират с медийното партньорство на „Радио 1 Рок“ и „Z-Rock“.