До два месеца обявяват обществена поръчка за ремонт на два пътни участъка в община „Тунджа“

Във връзка с нуждата от основен ремонт и състоялия се протест на жители на селата Бояджик, Болярско, Гълъбинци и Златари, относно лошото състояние на републиканския път, преминаващ през  техните населени места, областният управител Биляна Кавалджиева-Димитрова проведе среща с министъра на регионалното развитие и благоустройсвото Андрей Цеков.

В разговора с министър Цеков, областният управител на област Ямбол изрази своето притеснение относно състоянието на тези два участъка от Републиканската пътна мрежа, а именно път III-5503 в отсечката Бояджик – Болярско и път III-536 Ямбол – Роза – Ботево – Скалица – Овчи кладенец, които са предвидени в ремонтната програма на Агенция “Пътна инфраструктура” едва за следващата 2025 година, а тяхното състояние е силно компрометирано, което е предпоставка за създаване на тежки пътнотранспортни произшествия.

Областният управител получи уверението на министъра, че в рамките на два месеца ще бъде предвидено обявяването на обществена поръчка за изработване на технически проект за основен ремонт на двете отсечки от Републиканската пътна мрежа, път III-5503 в отсечката Бояджик – Болярско и път III-536 Ямбол – Роза – Ботево – Скалица – Овчи кладенец.

“Тези два участъка са в окаяно състояние от години! Хиляди жители на община “Тунджа” пътуват ежедневно по тях, категорична съм, че ремонтът им е абсолютно наложителен в най-близко бъдеще. Щастлива съм, че с министър Цеков стигнахме до консенсус и получих неговото уверение за взимането на своевременни мерки!”, коментира областният управител Биляна Кавалджиева-Димитрова.