Деца се учат да оказват първа помощ при воден инцидент

Продължава провеждането на плувните занимания от лятната обучителна програма на БЧК-Ямбол за превенция на водния травматизъм сред деца на възраст 7-11 години „Лятно училище по плуване ”.

       На 17 юли 2018г. децата, техните родители, баби и дядовци имаха възможност се запознаят с последователността на действията за оказване на първа помощ в случай на пострадал при воден инцидент, който е в безсъзнание, без дишане и сърдечна дейност, както и с техниката за поставяне в странично стабилно положение. Общият брой на предвидените занимания по първа помощ са три и се провеждат на открито в училищния двор на ПГ „Васил Левски“ в град Ямбол от специалиста „Първа помощ“ в Секретариата на ОблС на БЧК – Ямбол.

       На 27 юли 2018г. предстои организирането на Воден празник, като финален етап от цялостната реализация на Лятното училище по плуване на БЧК – Ямбол, на който всички 42 деца, подпомагани от своите треньори, под формата на състезателни игри ще демонстрират усвоените начални плувни умения, техники за справяне при воден инцидент с подръчни средства и оказване на първа помощ при удавяне.

 

                                                 ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ