Детско полицейско управление с БЧК

     От м. декември 2023г., БЧК-Ямбол стартира провеждането на първите обучения по първа помощ с ученици от VI клас в СУ „Пейо Яворов“ в град Стралджа, включени в Националната програма на МВР „Детско полицейско управление”. Инициативата се осъществява за поредна година в партньорство с „Охранителна полиция”, „Пътна полиция”, „Криминална полиция”, психолози от лабораториите на МВР и духовни лица.

     Основната цел на Националната програма на МВР и останалите институции е преди всичко ранна превенция на подрастващите като, чрез натрупването на теоретични и практически знания, децата да формират умения за опазване на своя живот и този на приятелите си. Да  успяват да се справят в трудни ситуации и се научат да работят в екип с уважение и толерантност към другите.

     Специалист „Първа помощ“ в Ямболската червенокръстка организация всеки месец до края на учебната година ще посещава учениците, като ще им помага да усвояват ценни умения за оказване на първа помощ при травми, причинени от различни инциденти, психосоциална подкрепа, превенция на пътния и водния травматизъм и др. В обученията участват и представители от Районното полицейско управлениe в Стралджа.

      Първите срещи с малките полицаи бяха посветени на травмите на опорно-двигателния апарат и обработката на рани на главата.    

     

       ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ