Голям инвеститор с интерес към Ямбол

През изминалите няколко месеца бяха проведени работни срещи между производителя на фотоволтаични модули „Exe Solar“, кмета на община Ямбол Валентин Ревански и областния управител на област Ямбол Георги Чалъков.

След положените съвместни усилия между Общинска и Областна администрация, бе получено потвърждения, че „Exe Solar” има намерение да инвестира в нова производствена линия за фотоволтаични модули в района на град Ямбол.

По думите на новия инвеститор, готовността за оказване на пълна подкрепа, заявена категорично от страна на кмета и областния управител, е причината за тяхното крайно заключение – Ямболска област предлага по-добри възможности за инвестиции, спрямо представените такива от други региони в страната.

Компанията ще инвестира в изграждането на новия производствен завод над 15 милиона лева. Освен инвестицията в местна работа ръка, “Exe Solar“ ще се стреми да си сътрудничи и с университети и образователни институции в региона, които в бъдеще да им осигуряват високоспециализирани служители. Фирмата инвеститор изразява желанието си и да участва в обществения живот на област Ямбол с конкретни спонсорства и подкрепа, които биха могли да подобрят качеството на живот на гражданите.

„Това ще бъде още една стъпка напред за област Ямбол. Изключително съм щастлив от доброто партньорство с община Ямбол и кмета Ревански. Ние работим добре заедно, водени от една и съща цел – развитието на Ямбол и Ямболска област и по-добрият живот на всички жители!“, коментира областният управител Георги Чалъков.

„Exe Solar“ е европейски производител на фотоволтаични модули и работи в сектора на възобновяемата енергия, разработвайки висококачествени слънчеви панели. Фирмата от години произвежда в Китай и създаването на тази нова производствена линия за тях ще бъде своеобразно „връщане“ на производството в Европа.