В Ямбол стартират дейностите по обновяване на втората част от централната улица „Г. Раковски“

На 13 февруари 2018 г. (вторник) община Ямбол стартира строително-ремонтните работи по модернизиране на втория участък от централната пешеходна улица в града „Георги Раковски“. Дейностите ще бъдат в зоната между пресечката с ул. „Преслав“ и ул. „Ген. Владимир Заимов“. По този повод от 13.00 часа в зала 107 на общината ще бъде дадена пресконференция за представяне на целите и основните дейности по проекта. Веднага след това, от 13.30 часа с церемония по „първа копка“ ще бъде даден символичен старт на ремонтните работи. Церемонията ще се състои в началото на участъка, откъм ул. „Преслав“.

Дейностите са в изпълнение на проект „Устойчиво и интегрирано развитие на градската среда на община Ямбол“ по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020. Целта е даването на нов облик на този ключов район от централната част на града и свързването му с обновените вече по друг европейски проект пешеходни зони.

Предвид старта на строителните работи, от 12 февруари, понеделник, започва обособяването на втората част от пешеходната улица като строителна площадка със съответните заграждения за ограничения на достъпа до обекта с цел нормална работа на строителя и гарантиране безопасността на гражданите.

За осигуряване нормално придвижване и достъп до жилищни сгради и търговски обекти ще бъдат осигурени коридори за преминаване по протежение на цялата улица – от юг и от север, както и напречен коридор, свързващ района на Старата автогара и пазара с ул. „Богомил“. Живущите в района, както и собствениците и наемателите на търговски обекти, са уведомени за предстоящите строително-ремонтни дейности. Предвижда се обектът да бъде завършен в рамките на девет месеца.