В събота министър Пулев ще направи мобилна приемна с областния управител на Ямбол

Министърът на иновациите и растежа Александър Пулев ще даде брифинг на 26.11.2022 г. (събота) в Ямбол заедно с областния управител Георги Чалъков. Срещата с медиите е в 13:00 ч. в Голямата зала в Областната администрация. На нея ще бъдат представени възможностите за кандидатстване по Плана за възстановяване и устойчивост (ПВУ) и структурните фондове на Европейския съюз.

Мобилната приемна на министъра е част от обиколката му в страната за популяризиране на възможностите за бизнеса по ПВУ и новата Програма „Конкурентоспособност и иновации в предприятията“ 2021-2027 (ПКИП).

На приемната ще присъства още Илияна Илиева, главен директор на Главна дирекция „Европейски фондове за конкурентоспособност“ към Министерството на иновациите и растежа.

Напомняме, че МИР е отворило две процедури по Плана за възстановяване. Първата е „Технологична модернизация“, която приключи с над 2 500 подадени проектни предложения за над 1 млрд. лв. По втората за „ИКТ решения и киберсигурност“ с бюджет 30,6 млн. лв. се кандидатства в момента, като подадените досега проектни предложения са близо 4 000. До края на годината по линия на МИР от ПВУ ще се отворят още две процедури – за „ВЕИ и батерии за локално съхранение на енергия“ на стойност 200 млн. лв. и за развойни дейности и интелектуална собственост за близо 120 млн. лв.