В отговор на изказване на Папашимов пред ОбС Ямбол:

В отговор на изказване на Папашимов пред ОбС Ямбол:

Според ямболския депутат: 7569 ямболлии са нищо… 20 000 в областта –  също …?
Сещате ли се, че гневът на тези хора се събира бавно, но сигурно, и ще ви помете, и то лошо?
Един от ямболските мераклии за власт вече е  в големия парламент – Ю. Папашимов.  Той бе избран НЕмажоритарно за НАРОДЕН, т.е. наш представител във властта, която „щяла да работи за нас и нашето благо“. Папашимов, преди нагло да обиждате гражданите на област Ямбол е добре се запознаете с цифрите и фактите, които ще Ви предоставим. Да ги видите такива, каквото са, а не избирателно да обръщате числа във Ваша полза, омаловажавайки 20 000 граждани на областта!

 

Вие, Папашимов, станахте ярък пример на това,  как т.нар. „щраусов инстинкт“ и политическото подлизурство работят срещу този, който ги проявява.

Още в първия ден след изборите, изпаднахте в някакво хедонистично самослушане и без да се усетите по време на сесия на ОбС, при която съветниците трябваше да насрочат дата за провеждане на  местния референдум, зададохте Въпросът на въпросите, който всички трябва ВАС самия да попитаме…

 

„Народният“ избраник го отправи към нас, инициаторите на местното допитване..

 

Явно ослепен от властта която е получил, самозабравелият се депутат заяви:

 „Ако 7000 (всъщност коректните подписи  са 7569, а подкрепилите са над 10 000) ямболлии са се подписали ЗА референдума, останалите 30 000 (????)  нали не са се подписали? Значи много повече не са ЗА този референдум…“ (?!?!)“  

 

Ние, членовете на ИК бяхме коректни лично към Вас и запазихме мълчание по време на Вашата кампания за власт, но пред тази изумителна Ваша Промисъл Свише,вече не може да замълчим! 

 

Нека Ви припомним, че мажоритарно за Вас са гласували 1517 не в Ямбол а в цялата ямболска област! Т.е ако не бяхте подкрепен от партията, която представлявате депутатското място на което се настанихте, щеше да остане една несбъдната мечта.

 

След това ваше обиждащо гражданите на Ямбол и областта изказване застанахте срещу всеки един подкрепил местното допитване – все работещи и отговорни хора, които вие и други послушни съветници обявихте за неграмотни и незначителни. Грехът им пред Вас е: само защото са се подписали в напълно законна подписка за разрешена от закона форма да се поиска нещо различно от статуквото. 

 

И още нещо, Папашимов. 

Вашето изказване е насочено не само към гражданите, които са ЗА провеждането на местния референдум, но и към избирателите на партията ви (т.е вашите избиратели). Не помислихте ли, че голяма част от тях са се подписали ЗА референдума. А вие тръгвате срещу волята им още в първия ден след като сте се докоснали до властта.

Отлично, г-н депутат!

 

 

 

Нека сега да обърнем ВАШИЯ въпрос към Вас самия, Папашимов: 

 

От 34 000 гласували в Ямбол, за Вас НЕ, а за партията ви, гласуваха 10 791 души.  

За иницииране на местен референдум в Ямбол се подписаха  7569 Граждани с трите си имена, цялото ЕГН и с личния си адрес по паспорт (данни които са лични, умишлено обмислени в закона от нашите депутати, за да плашат хората, ако искат да се провеждат такива преки форми на пряка демокрация в България.)

 

И сега вече огромната разлика – тези, които са поставили подписа си ЗА референдума са го направили без да има организирани от държавата и общината сопределени места с назначени служители за това. 

Както по време на избори има организирани стотици секции, удобно разположени в целия град и цялата област.

Да не забравяме скъпата и заплатена от Данъкоплатците рекламна кампания на Вашата и на другите партии в продължение на месеци (нали само партията, която представлявате взима годишна субсидия близо 11 800 000 лв. от нашите данъци?) .  Няма място за сравнение, нали? Защо не кажете нещо за тези 11,8 милиона, г-н депутат, измъкнати от без това празните джобове  гражданите на Р България?

Ако Вие и личните Ви приятели , трябваше сами да си организирате всичко, да събирате подкрепа в Ямбол без да Ви бъде дадено всичко на готово, надали щяхте да постигнете резултат от 10 791 гласа в Ямбол?

Така че,  не се перчете толкова, наготово лесно се сяда.

 

А останалите жители на Ямбол? По вашата логика, те са против това Папашимов да е народен представител.  Самият Вие си го казахте това.  

 

НО чуйте сега и още нещо МНОГО ВАЖНО.

За иницииране на референдума се подписаха близо 20 000 жители на област Ямбол.

За партията Ви – 17 949.

А за ВАС отново казваме – 1517 граждани.

Можете да сметнете разликата, нали? Защо не обърнахте внимание и на този факт в изказването Ви?

Тук разликата е вече сериозна, може да смятате.

 

След като го направите, помислете и за още нещо:

 

В изборния ден в област Ямбол са гласували 50 000 жители, против Вас, по думите Ви, ВЪПРЕКИ ТОВА ще се ПРАВИТЕ, че сте „народен представител на област Ямбол“ и по-важното, ще получавате превъзходна заплата, имунитет, привилегии и пр., 

И най-важното – парите, които ще получавате са НАШИ пари, благинките ти ще са ЗА НАША сметка, г-н депутат. 

 

Ето това е Истината!

 

Как да имаме уважение към Вас? Няма как!

И отново без уважение продължаваме нататък: 

 

 

Г-н депутат, ако имахте малко останало човешко усещане за хората, щяхте да видите че ние, инициаторите на референдума, за разлика от Вас, сме движени единствено от нашата ВЯРА във променимостта на статуквото! Тази подписка, която е подкрепена от толкова много жители на областта, няма да ни донесе държавна заплата и привилегии.

 

 

Не е обаче никак за чудене проявата Ви – виждаме как се държи и говори от същата тази трибуна по време на същата тази сесия, Вашият местен Вожд – избраият НЕмажоритарно кмет на Ямбол.

Същият, който подрежда имената в НЕмажоритарната листа, същият, който си е въобразил, че всичко в този град се случва единствено и само ако Той БЛАГОВОЛИ да се случи. За мотивациите му, няма да говорим, те са ясни.

 

Проявите на послушниците като Папашимов, всъщност са проекции на поведението и тертипа на Славов.

Последният излезе два пъти на трибуната по време на сесията,  с разводнени речи, и вместо да говори по същество отправяше лични нападки и обвинения, което е пример на безпомощност и липса на аргументи. Проявите му от трибуната подчертаха, че и той е обхванат от СТРАХ.

 

Кмете, прдеседател на Обс  дами и господа общински съветници,

вие сещате ли се изобщо за ХОРАТА – жителите на Ямбол?

Сещате ли ЗАЩО сте там, в тази зала?!
Сещате ли се, че гневът на тези хора се събира бавно, но сигурно, и ще ви помете, и то лошо?
 

„Лудите, лудите – те да са живи!“, казва чорбаджи Марко в романа на Вазов. И така героят му всъщност е нарекъл ГНЕВНИТЕ, тези, които не са искали повече да търпят, да пълзят, да ги обричат на тотално изчезване…

 

Отговор от ИК за местен референдум област Ямбол

Цветан Ревански

Калоян Желязков

Ирина Георгиева

Димитър Богословов

 

На нападките по време на изказването на Ибришимов – председателя, ще отговорим отделно.