БСП издигна кандидатурата на д-р Влахова за кмет на община Ямбол

Приключи първата част от 8-то заседание на  ХХII  Конференция на Общинската организация на БСП в Ямбол ДНЕС,2 СЕПТЕМВРИ 2023 Г. След 4 часа, в които делегатите  обсъдиха и приеха Отчета на групата общински съветници  от БСП в Община Ямбол и Платформата  на партията за мандат 2023-2027 г., беше изслушан и доклада на комисията по обобщаване предложенията на кандидатите за кмет и общински съветници направени от партийните  организации в града и коалиционните партньори на БСП. Без корекции беше прието и предложението на Общинския партиен съвет за броя на лицата от гражданската квота .

          За изчистване на критериите  при подреждането на листата  и избора на кмет  внесе предложения инж. Николай Пенев ,който пожела на бъдещите общински съветници да работят  както в интерес на общината, така и с оглед политическото им представителство в структурата на местната власт.

Какво искаме от този избор и как да го реализираме? – запита риторично инж.Пенев и поиска делегатите при подреждането на листата  да изберат лица с обществен авторитет и   доказани лични качества, а зад тях да застанат обединени членовете на Общинската партийна организация.

              На делегатите бяха представени 5 кандидата за кмет : Калоян Калиманов,инж. Красимир Йорданов, д-р Недялка Петкова-Влахова, инж. Николай Пенев и инж. Светлан Стоев. След направени самоотводи и извършено гласуване, делегатите  утвърдиха за кмет д-р Недялка Петкова-Влахова. Нейната кандидатура подкрепи и Кристиян Вигенин, народен представител от 31 ЯМИР, който беше гост на Конференцията.

             8-то заседание на Конференцията продължава с гласуване на номинираните за общински съветници от БСП за мандат 2023-2027 г. и подреждането им в листата. Делегатите единодушно решиха преди това за водач да бъде избран д-р Райно Георгиев, Председател на  Общинската организация на БСП-Ямбол..

                                                                                               ПРЕСЦЕНТЪР на БСП – Ямбол