Богата и пъстра програма за Празника на община „Тунджа”

Празнични прояви във всяко от 44-те населени места на общината

В периода от 10 до 22 април във всяко от 44-те населени места ще бъде проведена празнична проява, посветена на Деня на общината 22 април – Международен ден на Земята.

Наред с традиционните формати Тунджански литературни дни, Общинска детска асамблея „Тунджа – творчество и красота”, концертите на Фолклорен ансамбъл „Тунджа” и др., като основен акцент се оформя форматът Тунджански театрални дни. В него са съчетани представления на Драматичен театър „Невена Коканова”, Държавен куклен театър „Георги Митев”, постановка на обичаните от тунджанската публика актьори Велика Видева и Звезделин Минков.

Ще бъдат представени за пръв път и постановки с участието на местни самодейци, поставени в читалищата на селата Роза, Безмер, Тенево и Маломир с помощта на Жана Николова – общественик и на актьорите Велика Видева, Кольо Пехливанов и Николай Вълканов. Тези постановки ще бъдат представени и в други села на общината. Нова проява в празничната програма са и пленерите по фасадите на обществени сгради в селата Окоп, Ханово и Кабиле.

Тържествената сесия и официалното честване на празника ще бъде на 20 април – петък, а в празничния ден, на 22 април от 14 часа на центъра на село Тенево ще се проведе традиционното надпяване и надиграване на самодейните колективи от общината. Празничният ден ще завърши с концерт на обичаната изпълнителка Славка Калчева, съвместно със самодейци от общината.