Безплатен великденски концерт на Мария Славова и Красимира Султанова от Камерен оркестър „Дианополис“ в ямболския Безистен

Седмица преди Възкресение Христово почитателите на класическата музика в Ямбол ще бъдат духовно извисени от творбите на великия немски бароков композитор Йохан Себастиан Бах, които ще чуят на великденски концерт в Безистена.

За празничната атмосфера на музикалното матине ще допринесат небесните трели на цигулката на Красимира Султанова и талантливите изпълнения на Мария Славова на най-внушителния инструмент, използван при класически концерти  – орган. Музикалното дуо от Камерен оркестър „Дианополис“ – Ямбол е включило произведения на религиозна тематика на гения от Айзенах, сред които: хоралните прелюдии „Христос лежеше в примките на смъртта”, „Помилуй ме, о, Господи”, „Мили Иисусе, ние сме тук” и „Ние всички вярваме в един Бог”, Токата и фуга в ре минор „Дорийска“, Соната за цигулка и орган в до минор и други творби на Бах.

Концертът със свободен вход ще започне в 11:00 часа на 17 април, неделя, Цветница, в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“.