Ученици засадиха дръвчета в Лесопарк „Боровец“

Ученици от ямболската природо-математическа гимназия „Атанас Радев“ инициираха залесяване на Лесопарк „Боровец“.  Те са в осми клас и вече осъзнават важността на природата в живота ни. Заедно със своята класна ръководителка преди дни децата споделиха идеята си с кмета на община Ямбол Валентин Ревански, който от своя страна осигури всичко необходимо за засаждането на дръвчетата.
 
Благородната инициатива на децата бе подкрепена от доброволци, общински съветници и кандидати за местния парламент.
За кратко време всички заедно създадоха организация и въпреки лошото съботно време, идеята на учениците вече е реалност.


 
Като видов състав са избрани два вида широколистни. „Единият е източен чинар,  другият е бреза, това са бързорастящи видове и ще се справят добре с условията, които предлага Лесопарка. Има и иглолистни дървета – обикновен смърч, ела и кедър“, поясни ландшафтният архитект и общински съветник Ивайло Христов.
 
Кметът на община Ямбол също насърчи децата в начинанието им. „Преди да започнем да правим тази акция, говорихме за поддръжката на дръвчетата. Най-важното е през летните месеци те да бъдат поливани. Това е осигурено.

 С удоволствие ще подкрепяме такива инициативи“, допълни Валентин Ревански. 
 
Администрацията на Община Ямбол се надява повече хора да организират подобни акции за облагородяването на града.