„Топъл обяд“ с БЧК и Кауфланд

Стартира традиционната съвместната благотворителна Коледна кампания на Българския Червен кръст и хипермаркети „Кауфланд България” за осигуряване на безплатен обяд в училище за уязвими български деца от социално слаби семейства. В периода от 5 декември 2019 г. до 10 януари 2020 г. клиентите на хранителната верига отново ще имат възможност да направят своето дарение в благотворителните касички на БЧК.

Касичката на БЧК – Ямбол е разположена до сектор Информация на входа на магазин „Кауфланд”. Доброволци на БМЧК – Ямбол разпространяват рекламни материали с целта на кампанията на входа на магазина. В област Ямбол  240 деца получават топъл обяд, благодарение на дарители.

За поредна година „Кауфланд България” подкрепя програма „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст. Клиентите на Кауфланд даряват средства за осигуряване на безплатна храна на деца в нужда, до момента клиентите на „Кауфланд България“ са дарили 383 931 лв.

Разчитаме на подкрепата и съпричастността на гражданите от област Ямбол за успешното реализиране на нашата хуманна инициатива.

 

Областен Секретариат на БЧК – Ямбол