Съветниците от ПП ГЕРБ в Ямбол искат увеличаване щата на ОП Платени зони за паркиране и засилен контрол на служебното паркиране

На провелата се днес сесия на Общински съвет Ямбол съветниците от политическа партия ГЕРБ направиха конструктивно предложение пред колегите си и кмета на община Ямбол за увеличаване щата на Общинско предприятие Платени зони за паркиране, с цел подсилване ефективността на работа и прекия контрол в синята зона на Ямбол.

„Адмирираме усилията на общинското предприятие, но колкото и добре да работи то, не достигат служителите за контрол на място. А за да е ефективна работата на това общинско звено, най-важен е контролът, за да не се стига до нерегламентирано ползване на синя зона“, е категоричното мнение на съветниците на ГЕРБ. Същевременно съветниците изразиха притеснение от получени конкретни сигнали от граждани относно нерегламентирано паркиране около сградата на община „Тунджа“ на служители на общината, извън регламентираните служебни места за ползване. Общинският съветник Явор Брънков отправи и конкретни въпроси относно това, колко служебни места ползва община „Тунджа“ и колко са реално използваните парко места в района от служители на администрацията. „Правилата трябва да са еднакви са всички и да няма привилегировани структури“, каза още Явор Брънков.

Среща с директора на Общинско предприятие Платени зони за паркиране пък предложи друг общински съветник. Кметът на община Ямбол Валентин Ревански подчерта, че от скоро синята зона работи с нов регламент и очаква да види резултата от това, а конкретните сигнали ще бъдат разгледани. 

Още едно предложение на ПП ГЕРБ към кмета на община Ямбол отправи  председателят на групата Александър Стойков. Във връзка с обсъждането на Общинска програма за общинска собственост,администрацията да изготви анализ и справка на управленията на община Ямбол, през годините, довели до най-голяма декапитализация на общината и продажба на най-много общински имоти.