Старт на кампанията на БЧК и Кауфланд

Стартира традиционната съвместната кампания на Българския Червен кръст и хипермаркети „Кауфланд България” за осигуряване на безплатен обяд в училище за уязвими български деца от социално слаби семейства. От 11 септември до 15 октомври 2023г. включително, клиентите на веригата могат да дарят средства за дете в нужда в разположените специално за инициативата дарителски кутии във всички Кауфланд хипермаркети.

С набраните средства БЧК ще осигури безплатна топла храна в училище за деца сираци, полусираци, от многодетни семейства с ниски доходи или с трайно безработни родители. За голяма част от децата от уязвимите групи, осигуреният топъл обяд е значима мярка срещу отпадане от училище.

За 14 поредна година „Кауфланд България” подкрепя програма „Топъл обяд” на Партньорска мрежа за благотворителност на Българския Червен кръст.

От началото на програмата до момента са осигурени над 1 500 000 безплатни обяда за над 22 000 нуждаещи се деца, които посещават училище. Благодарение на набраните средства през изминалата учебна 2022/2023 г. над 1 600 деца са получили топла храна.

„Топъл обяд“ е една от най-устойчивите програми на БЧК, която се осъществява вече 20 години, а Kaufland България е сред дългогодишните партньори на организацията.

Разчитаме на подкрепата и съпричастността на гражданите от област Ямбол за успешното реализиране на нашата хуманна инициатива.

 

 

                                                   Секретариат на Областния съвет на БЧК – Ямбол