Специализирана полицейска операция

Мащабната акция бе осъществена от служители на ОДМВР- Ямбол съвместно със служители на ЗЖУ – Бургас и с представители на НАП-Бургас, РДГ-Сливен и КЗП-Бургас. Целта бе противодействие на конвенционалната престъпност, на престъпления против политическите права на гражданите и  опазване на обществения ред

Задържани са 35 души. Установени са 5-ма, обявени за общодържавно издирване, извършени са проверки на 31 лица от криминалния контингент. Разкрити са 28 престъпления. Образувани са 7 досъдебни производства, от които : 1 – за престъпление против политическите права на гражданите; 1 – за противозаконно подпомагане чужденци да пребивават или преминават в страната; 1 – за престъпление против авторското право  и 3 – за притежаване на наркотични вещества. Образувани са 4 бързи производства – за управление на МПС след употреба на алкохол или  наркотични вещества и за шофиране без СУМПС. Започнати са и 9 преписки за предварителна проверка.

Проверени са 10 пункта за черни и цветни метали, 19 заложни къщи, 60 автоморги, автосервизи и депа, 27 питейни и увеселителни заведения, 39 търговски обекта. Съставени са 2 акта от представителите на НАП във връзка с неотчитане на обороти в търговски обекти и 2 акта от представители на  РДГ-Сливен за нарушения на Закона за горите.

В рамките на операцията са проверени общо 820 лица и 618 МПС.От контролните органи са съставени 59 акта за констатирани различни административни нарушения, съставени са 13 протокола по чл. 64 и чл. 65 ЗМВР и са наложени 153 глоби по фиш.