Специализирана полицейска операция

729 лица и 452 превозни средства са проверени от служители на ОДМВР – Ямбол и РДГП -Елхово в хода на съвместна специализирана операция

Акцията за противодействие на незаконната миграция, контрол и превенция по линия безопасност на движението, предотвратяване и разкриване на престъпна дейност на територията на област Ямбол е проведена за времето от 08:00 ч. на 14 юли до 03:00 часа на 15 юли. Извършени са проверки на 33 места за подслон /хотели, хижи, къщи за гости/. В рамките на операцията са разкрити 4 престъпления,  задържани са 4 лица,  установено е едно лице обявено за общодържавно издирване,  с влязла в сила присъда. Констатирани са 4 случая на притежание на безакцизни стоки. Установени са общо 102 нарушения, за които са съставени 30 акта за установени административни нарушения и са наложени 72 глоби по фиш. В операцията са участвали 103 служители на двете дирекции, разпределени в 12 контролни места.

Планирането и провеждането на специализирани полицейски операции на територията на областта по различни направления на дейност ще продължи.

 

В РУ-Тунджа е образувано досъдебно производство по случай на предложени за продажба културни ценности, които не са идентифицирани и регистрирани. Разследването  започнало на 17 юли, в резултат на отлично координирани мероприятия на служители от Главна дирекция „Национална полиция“ и Областна дирекция на МВР-Ямбол. При проверка в дома на 46-годишен жител на община Тунджа са намерени старинни предмети и монети. Иззети са общо 19 сребърни и медни старинни монети, един сребърен пръстен и металдетектор. За случая е уведомен дежурен прокурор при Окръжна прокуратура – Ямбол. Работата продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

 

18.07.2017 г.

Татяна Павлова