Специализирана комисия отличи 136 ямболски деца и техните учители по повод Деня на будителите – 1 ноември

Сто и тридесет и шест ямболски деца са отличени с награди „Млади таланти“ по повод Деня на будителите на 1 ноември. Отличията се връчват на изявени ямболски ученици за получени призови места в престижни международни и национални конкурси и състезания през учебната 2022/2023 година, съгласно Правилника за наградите и отличията на община Ямбол. Носителите на наградите се определиха от специализираната комисия по присъждане на наградите за област „Образование и наука, спорт“.

Четиридесет деца са класирани на първо, второ и трето място на балкански, европейски и световни конкурси и състезания. Ямболските даровити деца имат спечелени медали на Международни математически турнири, международни олимпиади по информатика, международен фестивал по китара, международен конкурс по тенис, международен конкурс за детска рисунка, европейско първенство по карате и др.

Деветдесет и шест са индивидуалните награди за медалисти на национални олимпиади, конкурси и състезания в съответствие с Националния календар за извънучилищни дейност и Националния спортен календар на МОН. Награди се връчват и на техните преподаватели.

Традиционната церемония по награждаване на младите ямболски таланти ще се проведе в зала „Съвременност“ на Културно-информационен център „Безистен“ на 26 октомври и ще бъде разделена на два етапа. От 14:00 часа ще бъдат раздадени наградите на децата от следните институции: ПГ „Васил Левски“, СУ „Пиер дьо Кубертен“, ЕГ „Васил Карагьозов“, ПМГ „Ат.Радев“, ГСАГД „Кольо Фичето“, СУ „Св.Климент Охридски“ и ПГТ „Алеко Константинов. От 17:30 ще бъдат наградени децата от останалите институции: НУ „Св.Св.Кирил и Методий“, ОУ „Николай Петрини“, ОУ „Любен Каравелов“, ОУ „П.Р.Славейков“, ОбУ „Д-р Петър Берон“, ОДК-Ямбол и НЧ „Съгласие-1862“.