Празнично настроение с Фолклорен ансамбъл „Тунджа“

В ритъма на танците и песните на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“ се потопиха жителите на 6 тунджански села.

От 11 до 15 април 2018 година, жители и гости на селата Видинци, Скалица, Златари, Симеоново, Козарево и Търнава имаха възможността да се насладят на магията на тунджанския фолклор.

От 18 до 21 април фолклорният ансамбъл ще гостува на селата Тенево, Дряново, Савино и Челник.

Концертите са част от празничните прояви по повод Деня на община „Тунджа“ – 22 април.

Фолклорният ансамбъл „Тунджа“ за пореден път показа таланта и професионализма на тези, нагърбили се с нелеката задача да го запазят и предадат на идните поколения колорита на българския фолклор.

Красотата на великолепните композиции се дължи както на виртуозното майсторство на изпълнителите, така и на стилния усет към запазване на автентичността на народните танци.

Богатата душевност на хората от тунджанския край, прекрасните мелодии и ритми, невероятните танци и красотата на традиционните костюми, са умело съчетани в празничната програма и придават един своеобразен артистичен колорит – запазена марка на изпълнителите от Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.

Невероятно съчетание на музика, танци, песни и багри – това е характеристиката на празничните концерти на Фолклорен ансамбъл „Тунджа“.

Жителите и гостите на селата, в които се проведоха концертите бяха очаровани от професионализма на танцьорите, музикантите и певиците на асамбъла, които сътвориха чудеса от багри и емоции на сцената под вещото ръководство на своя директор и главен художествен ръководител Петър Димитров.

Публиката посрещна изпълнителите с огромна благодарност, цветя и с пожелания отново да гостуват в техните села и да ги зареждат със своята енергия, вдъхновение и красотата на родния фолклор.