Парламентарни избори 2021: Цветан Цветанов в Ямбол: Искаме да имаме силен парламент и умно управление, без послушни хора в него

На всички вече е ясно, че ГЕРБ си заминава. С Доклада на държавния департамент на САЩ бе показан червен картон на управляващите. Това заяви в Ямбол председателят на ПП „Републиканци за България” Цветан Цветанов. Той посети града, за да се срещне с членове и симпатизанти на партията и да подкрепи кандидатите за народни представители от областта.

„Най-сериозните проблеми на държавата са посочени и в доклада – корупцията, съдебната система, полицейското насилие и трафик на хора. Никой нищо не работи и не прави“, каза още Цветанов.

Според него международната легитимация на страната ни е тотално срината, а във външнополитически план България отсъства от голямата и реална политика.

„Нямаме демокрация, нямаме институционален подход, един човек решава всичко в тази държава чисто популистки. Трябва да се сложи край на това порочно управление“, посочи Цветанов.

По думите му правителството продължава да харчи и раздава пари и да прави договори, които финансово не са обезпечени. Тук идеята е: „След нас и потоп!”, допълни Цветанов.

Като съществен проблем, Цветан Цветанов посочи липсата на политически хоризонт.

„Водещо е противопоставянето, а няма никакъв сблъсък на идеи, на платформи и на програми. Затова ние предлагаме реални решения, каза той. За нас върховенството на закона е на първо място. Предлагаме намаляване на политическата квота на ВСС и закриване на специализираните съд и прокуратура, защото те станаха преподчинени на един човек в държавата и се използват за репресия“, каза още Цветанов.

„Това, което направи Георги Славов докато беше кмет е уникално като инвестиции, реализиране на проекти и възползване от възможностите на европейската солидарност“, заяви Цветанов за областния координатор и водач на листата на ПП „Републиканци за България” в Ямболска област. Той допълни, че Славов е станал мишена на задкулисието, което е отстранило работещите и независими личности. „Има много такива кметове, които не се преклониха и запазиха своята идентичност“, коментира той и поясни, че една от причините да напусне ГЕРБ е рухването на тази идея, този ентусиазъм, който имаше през 2006-2009 г.

„Обръщам се към всички тези добросъвестни, честни, всеотдайни членове и симпатизанти на партиите в център-дясно: единствената формация с ясен профил в това пространство е ПП „Републиканци за България”, заяви Цветан Цветанов, призовавайки гражданите към избирателна активност и гласуване по съвест. Според него, въпросът не е дали ще влязе партията в Народното събрание, а колко ще бъде парламентарната група.

„Колкото е по-голяма тя, толкова по-голяма е парламентарната тежест. Искаме да имаме силен парламент и умно управление, без послушни хора в него“, категоричен бе Цветанов.

„Републиканци за България“ с номер 21 в интегралната бюлетина

Купуването и продаването на гласове е престъпление