„Отново на училище“

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ученици от ХІб, ХІв и ІХа клас на  Езикова гимназия „В. Карагьозов“ се срещната  с Надежда Найденова , бивша ученичка на гимназията, по програма „ Back to school” (“ Отново на училище „). Надежда Найденова проведе дискусия за възможностите пред младите хора за работа и учене след завършване на средно образование. С голям интерес учениците се запознаха с пилотния проект за млади хора, родени от 02.07.1999 г. до 01.07. 2000 г. „Открий Европа”- 15000 пътни карти ще получат спечелилите 18-годишни млади европейски граждани. С тези пътни карти ще могат да пътуват безплатно по избрани от една до четири дестинации в периода от 09.07 до 30.09.2018 г. Регистрацията за участие стартира в 12 ч. централно европейско време на 12.06. и продължава до 26.06.2018 г.
Учениците участваха и в интересна викторина за европейските институции, получиха страхотни награди и вкусиха от прочутия белгийски шоколад.

Надежда Найденова е завършила ЕГ „Васил Карагьозов”-Ямбол през 1994 г., Чуждоезиков профил: Английски и Френски език. Висше образование, специалност „Право” в Софийския Университет, допълнително – още две магистърски степени – по международно право от Университета на Торонто, Канада и по политически науки от Института по политически науки в Париж (Sciences-Po). Владее английски, френски, италиански и руски език. От 2008 година, след спечелен конкурс, работи в Генерална Дирекция Земеделие на Европейската Комисия като междуинституционален координатор – работи със Съвета на министрите и Европейския Парламент за приемането на законодателните инициативи в областта на земеделието- inter-institutional coordinator.