Отлична оценка за Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол

За четвърта поредна година Драматичен театър „Невена Коканова“ получава отлична оценка  от Министерството на  културата за дейността си през 2019 година.

         Драматичен театър „Невена Коканова“, Ямбол се нарежда в групата на отличниците заедно с Народен театър, Театър на българската армия, Сатиричен театър, театрална работилница „Сфумато“, както и театрите в Пловдив, Русе и Търговище.

         Комплексната оценка се формира след отчитане на различни показатели, сред които репертоарна политика и постигане на баланс между български и чуждестранни, съвременни и класически автори, образователни, комедийни и драматични спектакли; политика за привличане на нови групи хора и нови пространства; взаимодействие с местните власти и участие в съвместни инициативи; приходи от продадени билети, брой зрители, брой спектакли; използване на новите технологии и провеждане на специални PR и медийни кампании.

         През 2019 година три нови заглавия допълниха репертоара на Драматичен театър „Невена Коканова“. През април на сцена беше представен спектакъла „Котка върху горещ ламаринен покрив“ от Тенеси Уилямс. През май своя премиера имаше „Перушаната и ченгето“ от Робер Тома, а след лятната ваканция зрителите имаха първа среща с още една пиеса на Тенеси Уилямс – „Чудесна неделя за пикник“.

         Поставената отлична оценка за дейността на ДТ„Невена Коканова“ още веднъж показва, че усилията, които полага екипа на театъра дават резултат и се върви в правилната посока за задоволяване на все по-високите изисквания на публиката, смятат от ръководството на културната институция.