Осмо издание на „Панаира на туристическите забавления и анимации“

Археологически резерват „Тракийски и античен град Кабиле” отново ще бъде домакин на „Панаира на туристическите забавления и анимации“ и през 2019 година. Събитието се впада с деня на посрещане на слънцето – 21. VI. Двете събития ще преминат под общото мото “Sol Invictus”.

В осмото издание на панаира ще вземат участие различни клубове и сдружения за исторически възтановки, които ще представят бита, облеклото и въоръжението на древните римляни, траки, готи и българи. Гостите на панаира ще станат свидетели на възстановки на римски, тракийски и раннохристиянски ритуали, демонстрация на римска и средновековна мода, пазар на роби, харпастум (римска отборна игра), атрактивни гладиаторски битки и военни сблъсъци. Руините на античния град са техен естествен декор и позволяват на посетителите да се потопят в духа на отминалите исторически епохи.

Посетителите на панаира ще имат възможност да стрелят с лък, да играят различни антични игри, да опитат антични и средновековни храни и напитки. А на атрактивната улица на занаятите има за всекиго по нещо.