Осми рожден ден на Арт галерия „Стойчев“

Арт галерия „Стойчев” навършва осем години на Велики четвъртък и пак е време за празнуване. Рожденият ден ще бъде споделен с публиката на 13.04.2016 г., с обща художествена изложба, която се открива в 18.00 часа.
Майстор-фотографът Краси Стойчев – заслужил творец и меценат на изобразителното изкуство, кани приятелите на изящното да се съберат отново на познатия адрес – гр.Ямбол, ул.“Раковски“ № 5, където през 2009 година за три дни чудодейно бе съзидан храмът на красотата, станал оттогава любимо средище за онези, които не могат да си представят живота, лишен от багри.
Тъкмо към тях е насочен призивът на галерията – да бъдем заедно и да изживеем в цветове мистерията на Велики четвъртък – денят, свързан в християнското съзнание с Тайната вечеря – онази, на която за сетен път вечеряме с Бога и се разделяме с него, за да се сбъдне обещаното възкресение и единение във вечността. Защото символ тъкмо на тази тайна е работата на всеки художник – да раздели краските от белотата на всетворящата Светлина и да ги съедини отново върху платното, забулващо нейния лик, пресъздавайки с тях онова, което наричаме красота.