Осветиха първия параклис край язовир в община „Тунджа“

Осветиха първия параклис, изграден край язовир на територията на община „Тунджа“. Водоемът се намира в землището на с. Скалица и е отдаден под аренда.

Инициатор за изграждането на параклис „Св. Николай Чудотворец“ е Кольо Минчев от Скалица, а в осъществяването на идеята са му помогнали и други спонсори.

На освещаването присъстваха кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев, секретарят на общината Галина Иванова, кметът на Скалица Митко Петков, земеделски производители и хора от селото.

Архиерейският наместник архимандрит Димитрий в съслужение със свещениците Янко и Жельо осветиха параклиса, а архимандрит Димитрий изтъкна, че да изградиш храм и да помогнеш за разпространение на вярата е най-богоугодното дело.

Кметът на община „Тунджа“ Георги Георгиев благодари на инициаторите, че са обогатили уникалността на община „Тунджа“, защото това е първият параклис в близост до водоем на нейна територия. Той подари икона Св. Георги Победоносец с пожеланието да закриля всички.

Кольо Минчев развълнувано благодари на всички, които са му помогнали да осъществи тази негова мечта за изграждане на параклис.